SİYAD En İyi Kısa Film Ödülü KHAS Mezunlarının Oldu

4 Nisan 2021

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyeleri, 2020 yılında Türk sinemasının en iyi yapımlarını belirledi. 53. SİYAD Ödülleri’nde “En İyi Kısa Film” dalında birinciliği, senaristliğini ve yönetmenliğini KHAS Film ve Drama Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi almış olan Zeynep Dilan Süren’in yaptığı ve KHAS Tiyatro Bölümü mezunlarımız Nazlı Bulum ile Kübra Balcan’ın rol aldığı “Büyük İstanbul Depresyonu” adlı film kazandı.

“Büyük İstanbul Depresyonu”, öğrencilikleri bir süre önce bitmiş ancak halen iş bulamamış iki genç kadının, Didem ve Ayşe’nin hikâyesini anlatıyor. İstanbul’da yaşayan ve yetişkinliğe adım atan bu iki genç kadın, artık para kazanmaları gereken, insanlık için kısa, onlar içinse asla geçmek bilmeyen bir zaman diliminde, metropolün kıyısındaki evlerinin terasından yükselen gökdelenlerin ve gecekondudan bozma apartmanların arasında sıkışıp kalır. Ne para kazanmanın bir yolunu bulabilirler ne de sevdikleri işi yapmanın…

Zeynep Dilan Süren “Büyük İstanbul Depresyonu” ile 8. Boğaziçi Film Festivali İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü’nün sahibi olmuştu. 2020 yılında İKSV İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması’na seçilen film, 26. Saraybosna Film Festivali’nde de “En İyi Öğrenci Filmi” ödülünü kazanmıştı.

FİLMİN KÜNYESİ

Büyük İstanbul Depresyonu / The Great Istanbul Depression