Öğr. Gör. Jörg Menke-Peitzmeyer, Tiyatro Bölümümüzde

2 Eylül 2021

Jörg Menke-Peitzmeyer, 1990 yılında Folkwang Sanat Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden yüksek lisans diplomasını aldıktan sonra yaklaşık on beş yıl boyunca çeşitli Alman belediye ve devlet tiyatrolarında oyuncu olarak çalıştı. 1998-2003 yılları arasında Tiyatro Yazarlığı eğitimi aldığı Leipzig Üniversitesi Alman Edebiyatı Enstitüsü’nden mezun oldu.

Özellikle genç izleyiciler için birçok dile çevrilmiş 30’dan fazla tiyatro oyununun ve iki romanın yazarıdır. Ayrıca bazı oyunlarını ve eserleri diğer yazarlar tarafından yönetildi. Çalışmaları için 2016 Alman Gençlik Tiyatrosu Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül ve burs aldı.

2012 yılında Çin’deki Nanjing Üniversitesi’nde sanatçı olarak çalıştı. 2015-2017 ve 2019-2021 yılları arasında İstanbul Marmara Üniversitesi’nde Alman Dili ve Edebiyatı dersleri verdi.