Mimarlık Bölümü Öğrencilerine Üçüncülük Ödülü

9 Aralık 2019

İnsan için Yapı-Halk için Mimarlık Uluslararası Mimari Tasarım Yarışması bu yıl, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin topluma entegrasyonuna yönelik bir tema çerçevesinde düzenlendi. Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Çağan Köksal, Barış Açık, Burak Arifoğlu, Begüm Yoldaş, Akın Ertürk ‘Sınırsız’ başlıklı projeleriyle üçüncülük ödülünün sahibi oldular.

Türkiye sınırındaki Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyeli mültecilerin sosyal entegrasyonuna katkıda bulunacak tasarım fikirleri arayan ve profesyonel ile öğrenci olmak üzere iki kategoriden oluşan yarışmanın jüri üyeleri arasında ise Prof. Juhani Pallasmaa, Prof. Dr. Suha Özkan, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Gürel, Öğretim Üyesi Dr. Chen-Yu Chiu, Doç. Dr. Chun-Hsiung Wang, Ying-Chun Hsieh, Sheng-Yuan Huang, Shuenn-Ren Liou ve Nuno Martins yer aldı.