Doç. Dr. Kıvanç Kılınç, KHAS Mimarlık Bölümünde

4 Aralık 2020

Kadir Has Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Doç. Dr. Kıvanç Kılınç’ın akademik kadrosuna katılması ile güçlenmeye devam ediyor. Yeni çalışma arkadaşımızı sizlere tanıtmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Mimarlık lisans derecesini Çukurova Üniversitesi’nden (1999), Yüksek Lisans derecesini ODTÜ’nden (2002) alan Doç. Dr. Kıvanç Kılınç, doktora eğitimini Binghamton’daki New York Eyalet Üniversitesi’nde (SUNY), Sanat ve Mimarlık Tarihi ve Kuramı alanında tamamladı (2010). Birçok uluslararası yayına makale ve kitap bölümleriyle katkıda bulunan Kılınç, Social Housing in the Middle East: Architecture, Urban Development, and Transnational Modernity (Indiana University Yayınları, 2019) isimli kitabın derleyenlerindendir. Başlıca çalışma konuları arasında 1930’lar Türkiye’sinde aile yaşamının modernleşmesi, sosyal konut araştırmaları ile kent tarihi ve kültürü yer almaktadır. Daha önce İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEU), Yaşar Üniversitesi ve Beyrut Amerikan Üniversitesi’nde (AUB) öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Temel Tasarım Stüdyolarına yürütücü ve eğitmen olarak katkıda bulunmuş, mimarlık tarihi, kent ve mimarlık kuramları ile alternatif güncel mimarlık pratikleri üzerine lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersler açmıştır. Halen, AHCI, Scopus, RIBA ve Archnet gibi önemli bilimsel ve mesleki veri tabanlarınca taranan International Journal of Islamic Architecture (IJIA) isimli dergide yönetici editörlük görevini sürdürmektedir.

Doç. Dr. Kıvanç Kılınç, aramıza Ocak 2021 itibariyle katılacaktır.