2023-2024 KHAS Tiyatro Bölümü Özel Yetenek Sınavı (Yüzde 50 Burs Ek Kontenjan) Hakkında Bilgi

6 Eylül 2023

Başvuru için: Üniversitemiz web sayfasında bulunan çevrimiçi formun doldurulması, istenen tüm belgelerin sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Başvuru tamamlanınca ekranda “Başvurunuz başarı ile tamamlanmıştır” ibaresi çıkacaktır. Bu ibareyi görmeden başvurunuz tamamlanmış olmaz. Size atanan aday numaranızı mutlaka kaydediniz. Listeler isimle değil aday numarasıyla açıklanacaktır.

Online Başvuru Formu: https://tiyatro.khas.edu.tr/

Online Başvuru Formu 06 Eylül 2023 Çarşamba günü aktif hale gelecek ve 11 Eylül 2023 Pazartesi saat 23:59’a kadar aktif kalacaktır. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 23:59’dan sonra başvuru yapılamayacaktır. Başvurunuzu son güne bırakmamanızı tavsiye ederiz.

Önemli hatırlatma:

1. Tiyatro Bölümü yetenek sınavına başvurabilmek için, 2023 TYT taban puanına sahip olmanız gerekmektedir.
  2. 2023-2024 Akademik Yılı itibarıyla Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü’nün Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) baraj puanı 150 olarak belirlenmiştir.
  3. YKS baraj puanı ya da yabancı uyruklu vatandaşların başvuru ve kayıt süreci hakkındaki sorularınızı Öğrenci İşleri ile görüşebilirsiniz.
  4. TC kimlik numarası, cep telefonu numarası ve e-mail adresinizi hatasızgirdiğinizden emin olunuz.
  5. Aday numarası olmayanların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Başvuru ücreti 500 TL’dir.

EK KONTENJAN SINAVI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ:

Tiyatro Bölümü ek kontenjan sınavı 13 Eylül 2023, Çarşamba günü 10.00’da başlayacaktır. Tüm adayların 10:00’da sınavın gerçekleşeceği yer olan Sahne KHas’ta (Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü) olmaları beklenmektedir. Adayların sınav saatinden en az 30 dakika önce alanda olmaları gerekmektedir. Adaylar sırayla içeri alınacaktır. Başvuru sırasında size atanan aday numaralarınızı kaybetmemeniz gerekmektedir. Sınavımız, sadece %50 burs adaylarına açıktır. Sınav bir dram, bir komedi ve bir şarkıdan oluşmaktadır.

Adayların sınav esnasında nüfus cüzdanları yanında olmalıdır.

Adaylar önceden hazırladıkları,

1. bir dram (monolog) ile
  2. bir komedi parçasını (monolog) sahnede jüri karşısında oynarlar ve
  3. bir şarkı söylerler.

Önemli notlar:

1. Şarkı için özel bir ses çalışması gerekmez. Kaydedilmiş müzikle ya da piyanoyla eşlik yapılmaz. Adaylar, herhangi bir müzik türünde sevdikleri bir şarkıyı istedikleri şekilde söylerler. Bir şan veya müzikal parçası yerine sevdiğiniz bir şarkıyı seçmenizi tavsiye ediyoruz. Örneğin duşta severek söylediğiniz bir şarkıyı duymayı isteriz.
  2. Dram, komedi ve şarkının 3’er dakikadan uzun olmaması gerekmektedir.
  3. Jüri, adaylarla sınav sırasında ek çalışmalar yapabilir.

Kimi parçaların sınav sırasında adaylarımıza yardımcı olmadığını deneyimledik. Tercih etmenizi önermediğimiz parçaların listesi aşağıdadır:

1. Ariel Dorfman, Ölüm ve Kız, Paulina
  2. Federico G. Lorca, Don Cristobita ile Dona Rosita’nın Acıklı Güldürüsü, Sivrisinek
  3. Franca Rame, Dario Fo, Tecavüz, Kadın
  4. George Büchner, Woyzeck, Woyzeck
  5. Güngör Dilmen, Ben Anadolu, Lamassi
  6. Güngör Dilmen, Kurban, Zehra
  7. Güngör Dilmen, Midas’ın Kulakları, Berber
  8. Henrik Ibsen, Peer Gynt, Peer Gynt
  9. Irwin Shaw, Ölüleri Gömün, Martha
  10. P Moliere, Scapin’in Dolapları, Scapin
  11. Jean Genet, Hizmetçiler, Solange
  12. Nikolay Gogol, Bir Delinin Hatıra Defteri
  13. Sabahattin Kudret Aksal, Kahvede Şenlik Var, Garson
  14. Sarah Kane, Psikoz 4.48
  15. Vala Thorsdottir, Çatıdaki Yarasa, Karitas
  16. William Shakespeare, Venedik Taciri, Lancelot Gobbot
  17. William Shakespeare, Macbeth, Lady Macbeth
  18. William Shakespeare, Hamlet, Ophelia
  19. William Shakespeare, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Puck

Başvuru esnasında teknik bir problem yaşamanız halinde [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.