Üniversitemizin lisans programlarına öğrenci kabulü, Türkiye’deki diğer üniversitelerde olduğu gibi ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile yapılıyor. Yerleştirme, üniversitemiz tarafından her sene önerilen ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan kontenjanlar dahilinde yapılıyor. Kontenjanlar, puan ve başarı sıraları o yılın YKS kılavuzunda yer almaktadır.
Sanat ve Tasarım Fakültesi’ne bağlı olan Tiyatro bölümümüz özel yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır. Başvuru koşulları için Tiyatro bölümünün sitesini inceleyebilirsiniz: theatre.khas.edu.tr
Fakültemizin eğitim dili İngilizcedir.
Baraj puanını geçemeyen, merkezi yerleştirmeyle veya özel yetenek sınavıyla üniversitemize yerleşemeyen öğrenciler üniversitemize kayıt yaptıramazlar. Öğrenci bir sonraki yıl tekrar sınava girip üniversitemize yerleştiğinde kayıt olabilir.
Kayıtlardan sonra üniversitelerin açık kalan kontenjanlarına, ÖSYM tarafından ilan edilen tarihlerde yine merkezi olarak ek yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. Tiyatro bölümümüz için açılacak ek sınava girmeniz gerekmektedir.
KHAS Lisans Burs Yönergesi‘ne göre Kadir Has Onur Bursları her yıl bahar yarıyılı sonunda akademik takvime göre tüm sınav notlarının sisteme girilmesini takiben belirlenir. Ayrıca öğrencilerin başvuru yapmaları gerekmez.
Fakültemiz dikey geçiş (DGS) yolu ile de öğrenci kabul etmemektedir.
Fakültemizde YÖK tarafından belirlenen kurallara göre yatay geçiş mümkündür. Kurum İçi, Kurumlar Arası Genel Not Ortalamasına Göre ve Merkezi Yerleştirme Puanına Göre olmak üzere üç tür yatay geçiş mümkündür. Bkz. https://www.khas.edu.tr/yatay-gecis/
Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan bölümlere yatay geçiş yapılamamaktadır.
Öğrencilerimiz https://parola.khas.edu.tr/ linkinden üniversite ile ilişkili tüm şifrelerini güncelleyebilir.
https://my.khas.edu.tr/ üzerinden e-posta adresiniz ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra Ders Muafiyet Başvurunuzu online olarak yapabilirsiniz. Daha önce bir yükseköğretim kurumunda öğrenci iken herhangi bir nedenle ilişiği kesilmiş veya mezun olup ÖSYS ile Üniversitenin bir ön lisans veya lisans programına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, Üniversiteye kayıt yaptırdıkları takdirde daha önce devam ettikleri yükseköğretim programında başarılı oldukları (Türkçe ve Tarih dersleri dışındakilerde üzerinden beş yıl geçmemiş olmak koşulu ile) eşdeğer derslerden muafiyet talep edebilirler. Bu öğrencilerin ders muafiyeti ve intibak işlemleri Kadir Has Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesine göre yapılır. Bu fıkra çerçevesinde Üniversiteye intibakı yapılmış öğrencilerin mezuniyet hakkı kazanabilmeleri için Üniversitede lisansta en az dört yarıyıl, ön lisansta en az iki yarıyıl kayıtlı olmaları şartı aranır. Çekirdek müfredatla öğretime başlayan öğrenciler muafiyet talebinde bulunamazlar.
https://my.khas.edu.tr üzerinden e-posta adresiniz ve şifresiniz ile giriş yaptıktan sonra Kayıt Dondurma Başvurunuzu online olarak yapabilirsiniz. Zorunlu nedenlerden dolayı öğrenci belli süre ile üniversiteye devam etmek istemeyebilir. Akademik Takvimde belirtilen süre içinde Fakülte/Yüksekokul Yönetim Kurulu kararıyla kayıt dondurulabilir; ancak, mücbir sebeplerle akademik takvimdeki sürenin aşıldığı durumlarda Üniversite Yönetim Kurulu kararı gerekir. Kayıt dondurmasına izin verilen öğrenci, kayıt dondurma süresinin sonunda kaldığı yerden eğitim ve öğretime devam eder.
* Kayıt dondurma halinde öğrencinin 2547 sayılı Kanunun 44’üncü maddesinde öngörülen azami öğrenim süresi işlemez. Kayıt dondurulan süreler zarfında öğrenciye giremediği laboratuvar, uygulama, yarıyıl sonu sınavları için tekrarlama hakkı verilmez; yarıyıl sonu ve ara sınavları açılmaz.
Her eğitim-öğretim dönemi başında üniversitenin farklı idari birimlerine öğrenci asistan olmak üzere başvuran öğrencilere sağlanan maddi destektir. Aktif burslu öğrenci başvurularında öğrencilerin derslere kayıtlı olması, disiplin cezası almamış olması ve genel not ortalamasının 2.00’nin altına düşmemesi şartı aranır. Başvuru tarihleri Akademik Takvimde ilan edilir.
Üniversitemiz, lisans öğrencilerine gerekli koşulları sağlamaları halinde ana lisans programlarına ek olarak, üniversite içinde farklı bir programda öğrenci olarak ikinci bir lisans diploması alma (çift anadal / ÇAP / double major) ya da belirli bir alanda bilgi sahibi olmalarına olanak sağlamak üzere yandal (minor) programında öğrenim görme olanağı tanır.
Detaylı bilgi için bkz. https://www.khas.edu.tr/cift-anadal-yandal/
https://global.khas.edu.tr/ uzantısından bilgi alabilirsiniz. Fakülte ve bölümdeki Erasmus temsilcisi öğretim üyemizden de bilgi alabilirsiniz.
Üniversitemizde yaz okulu eğitimi yapılmaktadır. Yaz Okulu için bkz. https://akademiktakvim.khas.edu.tr/
Evet, başka bir üniversitede öğrenim gören öğrenciler yaz okulunda üniversitemizden ders alabilir.
KHAS Sanat ve Tasarım Fakültesi İdari İşler Ofisinden onaylı ders planı ve ders içeriklerini alabilirsiniz:
Burçin A. Apaydın | [email protected] | Dahili: 1315
Meral Karasu | [email protected] | Dahili: 1301
Evet, akademik danışmanınız mezuniyet sürecinize kadar size danışmanlık yapmaktadır.
Sanat ve Tasarım Fakültesi İdari İşler Ofisi’ne başvurmalısınız.
Burçin A. Apaydın | [email protected] | Dahili: 1315
Meral Karasu | [email protected] | Dahili: 1301