Family Tree: Re-Discover the Tradition through Your Family

11 Eylül 2023 - 16 Eylül 2023
KHAS Cibali Kampüsü

KHAS Endüstriyel Tasarım bölümü evsahipliğinde, AB Creative Europe fonuyla desteklenen reDiscover projesi kapsamında yürütülen bu atölye, kültürel geleneği, el sanatlarını ve motifleri korumak ve 21. yüzyılın kentsel nüfusuna yaklaştırmak için yaratıcı çözümler üretmeyi amaçlıyor.

Giderek dijitalleşen dünyada kültürel mirasımızı ve geleneklerimizi korumak neden önemli? Bir geçmişe sahip olmak, insanların kişisel farkındalıklarının artmasını sağlıyor ve bu sayede dünyadaki yerlerine kök salmış hissediyorlar. Modern insan için atalarıyla bağ kurmak, onların dünyasını anlamak, düşünmek hiç kolay olmasa da, kuşakların birbirine aktardığı anılar ve aile tarihi üzerinden eski zaman sanatını anlayabiliriz. Aile geçmişinden yola çıkarak geleneksel sanatlara ulaşmaya ve korumaya odaklanan, 5 gün sürecek atölye çalışmasının ilk yarısında katılımcılar, Macar deri tasarımcısı Réka Farkas liderliğinde geleneksel deri tekniklerini gösteren el sanatları atölyesine katılacak, projenin ikinci yarısında ise deri malzeme kullanarak çağdaş bir tasarım objesi yaratıp üretecekler. Proje çıktıları proje resmi websitesinde yayımlanacaktır.

Çalıştaya katılmak isteyenler ad/soyad, üniversite/sınıf, telefon bilgilerini [email protected] adresine göndererek başvuru yapabilirler.

Atölye Yürütücüsü: Réka Farkas, Leather Designer, Macaristan

Koordinasyon ve Eş-Yürütücü: Doç. Dr. Ayşe E. Coşkun, Endüstriyel Tasarımcı, Zanaat Araştırmacısı, Türkiye

Daha fazla bilgi için: https://www.rediscover-project.eu/

Not: Katılım 15 kişi ile sınırlıdır. Atölye tüm tasarım disiplinlerinden 2. ve 3. sınıf öğrencilerine açıktır.

Katılımcılara AB katılımcı sertifikası verilecektir. Atölye dili İngilizcedir, gerekli durumlarda tercüme yapılabilir.

ARCH Yaz Atölyesi 2023