Tiyatro Bölümü Ek Kontenjan Sınavı Hakkında

28 Ağustos 2024

Başvuru için: Üniversitemiz web sayfasında bulunan çevrimiçi formun doldurulması, istenen tüm belgelerin sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Başvuru tamamlanınca ekranda “Başvurunuz başarı ile tamamlanmıştır” ibaresi çıkacaktır. Bu ibareyi görmeden başvurunuz tamamlanmış olmaz. Size atanan aday numaranızı mutlaka kaydediniz. Listeler isimle değil aday numarasıyla açıklanacaktır.

Online Başvuru Formu: https://tiyatro.khas.edu.tr/

Online Başvuru Formu 29 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 10:00’da aktif hale gelecek ve 03 Eylül 2024 Salı saat 23:59’a kadar aktif kalacaktır. 03 Eylül 2024 Salı günü saat 23:59’dan sonra başvuru yapılamayacaktır. Başvurunuzu son güne bırakmamanızı tavsiye ederiz.

Önemli hatırlatma:

1. Tiyatro Bölümü ek kontenjan yetenek sınavına başvurabilmek için, 2024 TYT puanına sahip olmanız gerekmektedir.
  2. 2024-2025 Akademik Yılı itibarıyla Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü’nün Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) baraj puanı 230 (Yerleştirme Puanı) olarak belirlenmiştir.
  3. Yabancı uyruklu vatandaşlar başvuru ve kayıt süreci hakkında Uluslararası Ofis ile görüşmelidir.
  4. TC kimlik numarası, cep telefonu numarası ve e-mail adresinizi hatasız girdiğinizden emin olunuz.
  5. Aday numarası olmayanların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Başvuru ücreti 1500 TL’dir.

EK KONTENJAN SINAVI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ:

Tiyatro Bölümü ek kontenjan sınavı 05 Eylül 2024, Perşembe günü 10.00’da başlayacaktır. Tüm adayların 10:00’da sınavın gerçekleşeceği yer olan Sahne KHas’ta (Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü) olmaları beklenmektedir. Adayların sınav saatinden en az bir saat (1 saat) önce alanda olmaları gerekmektedir. Adaylar sırayla içeri alınacaktır. Başvuru sırasında size atanan aday numaralarınızı kaybetmemeniz gerekmektedir. Adayların sınav esnasında nüfus cüzdanları yanında olmalıdır.

Sınavımız, sadece %50 burs adaylarına açıktır, %100 burs kontenjanımız dolmuştur.

Adaylar önceden hazırladıkları,

1. bir dram (monolog) ile
  2. bir komedi parçasını (monolog) sahnede jüri karşısında oynarlar ve
  3. bir şarkı söylerler.

Önemli notlar:

1. Şarkı için özel bir ses çalışması gerekmez. Kaydedilmiş müzikle ya da piyanoyla eşlik yapılmaz. Adaylar, anadilindeki herhangi bir müzik türünde sevdikleri bir şarkıyı istedikleri şekilde söylerler. Bir şan veya müzikal parçası yerine sevdiğiniz bir şarkıyı seçmenizi tavsiye ediyoruz. Örneğin duşta severek söylediğiniz bir şarkıyı duymayı isteriz.
  2. Dram, komedi ve şarkının her birinin 3’er dakikadan uzun olmaması gerekmektedir.
  3. Jüri, adaylarla sınav sırasında ek çalışmalar yapabilir.

Kimi parçaların sınav sırasında adaylarımıza yardımcı olmadığını deneyimledik. Tercih etmenizi önermediğimiz parçaların listesi aşağıdadır:

YazarOyunKarakter
AiskhylosZincire Vurulmuş Prometheusİo