Etkinlik Adı: Kabuk Mekan Hurda Sergisi
Konuşmacı(lar):
Tarih: 7 Mart- 1 Nisan 2013
Açıklama (Özet):Kabuk-Mekan-Hurda başlıklı FA 102 Temel Sanat Eğitimi II dersi kapsamında İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları çalışmalardan oluşan sergi 7 mart-1 nisan 2013 tarihleri arasında Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde sergilenmektedir. Öğrencilerden sergiyi oluşturan bu proje için, bulunmuş hurda bir elektrikli eşya kasasından ve 1/50 ölçekli bir maket insandan yararlanarak, kendi mekansal deneyimlerini farklı bir ölçekte yeniden kurgulayarak yeni bir mekan tasarlamaları istenmiştir.
Etkinlik Adı: Demokratik Tasarım
Konuşmacı(lar): Prof. Henry Sanoff
Tarih: 25 Mart 2013
Açıklama (Özet): Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, Professor Henry Sanoff'u "Demokratik Tasarım" adlı konuşması için 25 Mart 2013 Pazartesi günü Saat 16.30’da D blok Büyük Salon’da ağırlayacaktır.
Etkinlik Adı: Mekan Akustiği ve İç Mekan Tasarımında Yaratıcı Süreçler
Konuşmacı(lar): Yapı Fizik Mühendisi Abidin Uygun
Tarih: 8 Şubat 2013
Açıklama (Özet): Yapı Fizik Mühendisi Abidin Uygun, 8 Şubat 2013 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü Galata Salonunda Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü davetlisi olarak ’’Mekan Akustiği ve İç Mekan Tasarımında Yaratıcı Süreçler’’ isimli bir söyleşi gerçekleştirdi. Seminer konuyla ilgili bilimsel araştırma sonuç ve proje örneklerinin yanı sıra akustiğin iç mekan tasarımındaki önemini vurgulamaktadır.
Etkinlik Adı: Kent Formu Okumalar
Konuşmacı(lar): Doç.Dr. Murat Çetin
Tarih: 30 Kasım 2012
Açıklama (Özet): Khas Sanat ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Murat ÇETİN, ‘kent formu okumaları’ temalı bir seminer verdi. Doç.Dr. Çetin’in, 30 Kasım Cuma günü saat 14:00’de Cibali Salonu'nda verdiği seminer’in başlığı “Re-Reading Of Spatial Configuration of Cities; The Context of Urban Transformation in Arabian Gulf”dü. Arap Körfezi kentlerinin mekansal kurgulanışına ve bu kurgunun son yıllardaki dönüşümünün kültürel bağlamına dair bir yeniden okuma sergileyen bu sunuş, Arabistan kentleri özelinde toplumsal algılama farklılıklarına değiniyor. Bu algıya hız kavramı üzerinden bakan çalışmada, farklı kesimlerin kentsel algıları arasındaki varyasyonlar, Arap kültüründe son dönemlerde gözlenebilen ve buradan hayatın gündelik pratiğine yansıyan içkin çelişkilerle ilişkilendiriliyor. Bu nedenle, konuşma çift-kişiliklilik olgusu üzerindeki bir eksen üzerinde kurgulanıp, ilgili kavramlar bu kentlerin mizahi ve temsili bir canlandırması yoluyla sunuldu. Kamusal alanın içeriği ve fiziksel kabı arasındaki ilişki, kentsel aktörlerin sözü edilen hıza dayalı algı farkları bağlamında tartışıldı. Arap kentlerinin kültürel mirasının sürdürülebilirliği ve korunması konulu bir araştırmadan üretilen çalışmaya dair bu konuşmada, kentin, kentlilerin algıları ve bu algının kentsel elitinkinden farklarının alternatif bir kişisel yeniden okuması ve yorumu aktarıldı.
Etkinlik Adı: The Perfect Acoustics In Rooms
Konuşmacı(lar):
Tarih: 19 – 23 Kasım 2012
Açıklama (Özet): Üniversitemizin Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri ve Yrd.Doç.Dr.M.Çetin ve Öğr.Gör.M.Doğanca 19-23 kasım tarihleri arasında Design Campus Istanbul 2012 başlığı altında yapılan ve Türk-Alman iç mimarlar buluşması olarak nitelendirilen uluslararası workshop etkinliğine katıldılar. Etkinliğin “the perfect acoustics in rooms” isimli atölyesine misafirlik eden İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri bu çalışma aracığıyla Prof.R. Schricker ve iç mimarlık bölüm öğretim elemanları yürütücülüğünde Hochschule Coburg, Hochschule Für Technik Stutgart ve Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri ile iç mekan akustiği konusunda ortak çalışma imkanı bulmuşlardır. Workshop süresince mekan akustiği alanında profesyonel araştırma, proje ve ürünleri bulunan Alman Owa ve Türk Aspen firmaları yöneticileri teorik bilgiden oluşan 2 seminere dahil olarak katkı sağlamışlardır. Workshop süreç ve sonuçlarına ait bilgi ve görsellere designcampus2012.wordpress.com adresinden ulaşılabilir.
Etkinlik Adı: Yapı Fuarı Teknik Gezisi
Konuşmacı(lar):
Tarih: 28 Nisan 2011
Açıklama (Özet): Bölümümüz 2. sınıflarına yönelik olarak düzenlenen Yapı Fuarı gezisi 28 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirildi. Okutman Selin Üst ve Okutman Mine Gökçe Özkaynak’ın da öğrenciler ile beraber ziyaret ettikleri fuar, öğrencilere yapı, inşaat malzemesi ve teknolojisi konusunda en son yenilikleri tanımak, firmaların görüş ve önerilerini almak, uygulamada karşılaşılan soruları araştırmak için fırsat verdi.
Etkinlik Adı: İstanbul Light Fuarı
Konuşmacı(lar)
Tarih: 14-17 Nisan 2011
Açıklama (Özet): Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, projeleri İstanbul Light Fuarı boyunca İç Mimarlar Odası İstanbul Şubesi standında sergiliyor. Aydınlatma sektörünün önde gelen isimlerinin buluştuğu fuar, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde, 14-17 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilir.http://www.istanbullight.com/tr/
Projesi sergilenen İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğrencileri:
Gökşan Yeşilyurt - Aşçılık Okulu Projesi, Ümmügül Yılmaz - Konut Projesi, Sercan Yücetepe - Restaurant Projesi, Çiğdem Polat - Mağaza Projesi, Armağan Sönmez - Konut Projesi, Gizem Çuha – BAK Tasarım Yarışma Projesi, Ayten Toprakseven – Reklam Ajansı Projesi, Bahar Okucu – Gitar Ustası Projesi
Etkinlik Ad: Ulusal İç Mimarlık Öğrenci Projeleri Sergisi
Konuşmacı(lar)
Tarih: 24 Aralık 2010 – 27 Şubat 2011
Açıklama (Özet):İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla’da gerçekleştirilen III. Ulusal İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı kapsamında Ulusal İç Mimarlık Öğrenci Projeleri Sergisi düzenlendi. Kadir Has Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencilerinin işleri sergide yer aldı.
Etkinlik Adı:İstanbul Design Week
Konuşmacı(lar):
Tarih: 28 Eylül – 2 Ekim 2010
Açıklama (Özet):İstanbul Design Week (IDW) kapsamında öğrencilerimiz Anadolu Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Virginia Tech.Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi gibi Türkiye'nin farklı üniversitelerinden ve yurtdışından davet edilen tasarım öğrencileri ile ortak bir platformda buluşma imkanı buldular.
Profesyonel tasarımcıların izleyicilerle buluştuğu ve yeni tasarımlarını sunduğu etkinliğe, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümümüz öğrenci projeleri ve etkinliklerinin yer aldığı afişlerle katıldı.