Tiyatro Bölümü Öğrenci ve Mezunlarımızın Büyük Başarısı

30 Mayıs 2022

Tiyatro Bölümü mezunlarımız Burcu Gölgedar ve Ece Yüksel, dünyanın en prestijli sinema etkinliği olan 75. Cannes Film Festivali’nin açılış filmi “Three Thousand Years of Longing”de rol aldılar. Burcu ve Ece, George Miller tarafından yönetilen, Tilda Swinton ve Idris Elba’nın başrollerini paylaştığı filmin kadrosuna, filmin dramaturgu Nicholas Lathouris tarafından yönetilen bir atölye çalışmasının ardından, çok sayıda adayın arasından seçilerek katıldılar.

“Three Thousand Years of Longing” filminin İstanbul ayağının cast direktörlüğünü yapan Film ve Drama Yüksek Lisans öğrencimiz Ezgi Baltaş, festivale Türkiye’den kabul edilen ve “Belirli Bir Bakış” bölümünde yer alan Emin Alper’in yönettiği “Kurak Günler” filminin de cast direktörlüğünü üstlenerek, iki film ile festivale katılmış oldu.

Bu büyük başarılarından dolayı öğrenci ve mezunlarımızı canı gönülden kutluyor, bu haberleri sizinle paylaşmaktan sevinç duyuyoruz.