Öğrencimiz Barış Arman’ın Yazıp Yönettiği “Olağan-içi Bir Gezi” İşitsel Performansı 24. Tiyatro Festivali’nde!

18 Kasım 2020

Üniversitemiz Film ve Drama Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Barış Arman’ın yazıp yönettiği, Tiyatro Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Özlem Hemiş’in dramaturjisini yaptığı “Olağan-içi Bir Gezi” adlı işitsel performans 24. İstanbul Tiyatro Festivali programında yer alıyor.
Olağan-içi Bir Gezi
A Walk In The Ordinary

İŞİTSEL PERFORMANS

Yaklaşık 40’ sürer; ara yoktur.

Tiyatro adı: Kazan Dairesi
Yazan ve Yöneten: Barış Arman
Dramaturg: Özlem Hemiş
Ses Tasarımı: Hakan Atmaca
Rehberi Seslendiren: Funda Eryiğit
Diğer Sesler: Yılmaz Sütçü, Yasin Çıray, Sevil Tufan
Fotoğraflar: Barış Kılınç

“Ev hali”mizin hiç olmadığı kadar gündemimizde olduğu bir dönemde, seyirciye, kendi evlerine ait odalarda çıkacakları alışılmadık bir yolculuk daveti. Katılımcılar, tıpkı bir sanat galerisini gezer gibi, kulaklıklarından kendilerine seslenecek rehberin yönlendirmesi ile; evlerinin içinde, farklı duraklardan oluşan performatif bir deneyim yaşayacak. Pencereleri kadraj, kapı dürbününü ise kamera olarak kullanacak olan katılımcılar, barınma ihtiyacımızı karşılayan bu tipolojiye yeniden göz gezdirecek. Evin içi, dışı, pencerelerimiz, kapılarımız ya da buzdolabının içindekiler ne kadar güvenli? Bizi patlamalardan, hastalıklardan, baskınlardan, doğal afetlerden, hırsızlıktan veya çekirge saldırısından koruyabilir mi evlerimiz?
online.iksv.org/tiyatro