Kadir Has Üniversitesi Tasarım Öğrencileri Milano’daydı

22 Nisan 2011

Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri 11-17 Nisan 2011 tarihleri arasında her yıl düzenlenen, tasarım alanındaki en önemli uluslararası etkinliklerden biri olan Milano Salone Del Mobile 2011-Mobilya Tasarım Fuarı ve Milano Tasarım Haftası etkinliklerini izlemek için İtalya’daydı.

Doç. Dr. Ayşe E. Coşkun ve Öğretim Görevlisi Mehtap Doğanca’nın koordinatörlüğünde  gerçekleştirilen beş günlük gezinin programı, ağırlıklı olarak kent içindeki yoğunlaşmış tasarım bölgelerindeki sergileri, müzeleri, showroomları, tasarım okullarını ve akademileri kapsayacak şekilde oluşturuldu. Tasarımcı adayları hem uluslarası tasarım arenasındaki yenikleri, yeni teknolojileri izleme, hem de tasarım okullarını ve tasarımcıları tanıma fırsatı buldular.

Program kapsamında izlenen etkinlikler;

1. GÜN: Duomo Katedrali, Galleria Vittorio Emanuele, Palazzo Reale, Teatro della Scala Meydanı, Museo del Novecento(Çağdaş Sanat Müzesi), Brera Design District, Brera Güzel Sanatlar Akademisi ve Milano Üniversitesi Kampüsündeki “Interni Mutant Architecture & Design” sergisi.

2. GÜN: Triennale Tasarım Müzesi; ‘Le Fabbriche dei Sogni-Düşler Fabrikası’ Çağdaş İtalyan Tasarımı Sergisi ve Teatro Dell’Arte, 3M Infinite Innovation, 100yrs of Olivari, Tecno Mobilya Tasarımları, YII Taiwan Craft Research Institute ürün seçkisi gibi toplam 28 sergiden oluşan Triennale sergileri. Zona Tortona Design District.

3. GÜN: Politecnico di Milano, Bovisa Tasarım Fakültesi tanıtım gezisi kapsamında öğrenci işlerinin ve atölyelerin izlenmesi.  Fakülte öğretim üyeleriyle bilgi alış verişi ve sohbet. Şehir merkezindeki tasarım-showroom ziyaretleri.

4. GÜN: Milano Rho Fiera ‘Salone del Mobile’ Fuar alanı gezisi. Salone Sattelite-Genç tasarımcılar ve tasarım okulları ürün sergileri, Euroluce-aydınlatma tasarımı- ürünleri sergi alanı ve çağdaş mobilya tasarım segi alanı.

Milano, uluslararası tasarım alanında bir ‘kâbe’ niteliği taşıyan en önemli inovasyon merkezlerinden biri. İtalya’nın 2. Dünya Savaş sonrası yaratıcı endüstriyel üretiminin önemli bir sembolü olan kent, günümüzde moda başkentlerinden bir olmanın ötesinde aynı zamanda bir tasarım merkezi de. Milano, bu dinamik misyonu, her yıl düzenlenen Salone Del Mobile-Mobilya Fuarı ve fuara paralel düzenlenen sergiler, atölye çalışmaları, yeni ürün lansmanları, tanıtım partileriyle tamamlıyor. Her yıl Nisan ayının ikinci haftasında yaklaşık 500 bin ziyaretçiyi ağırlayan kent, fuar boyunca etkileşimli bir tasarım müzesine dönüşüyor.