İstanbul Film Festivali’nin “En İyi Film”inde Kadir Has Üniversitesi İmzası

19 Nisan 2019

Uluslararası ve Ulusal Altın Lale ödüllerinin verildiği ve 52 filmin yarıştığı festivalde, ulusal yarışmada en iyi filme verilen Altın Lale Ödülü, yapımı 2018-2019 sezonunda tamamlanan 9 film arasından seçildi.

Ulusal Yarışma’da en iyi filme verilen Altın Lale’yi Emin Alper’in yönettiği “Kız Kardeşler” kazandı. En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü de “Kız Kardeşler” filminin üç kadın oyuncusu kazandı. Ödülü kazanan oyuncular arasında yer alan ve performansı ile büyük övgü toplayan Ece Yüksel, halen Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde eğitimine devam ediyor. Filmin erkek başrol oyuncularından Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü 2016 mezunu Kayhan Açıkgöz de oyunculuğu ile ön plana çıkarak seyirciler ve eleştirmenlerden büyük övgü aldı. Filmin kurgusu ise Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Çiçek Kahraman tarafından gerçekleştirildi. Kahraman, daha önce kurgusuna imza attığı “Küçük Kıyamet”, “Ara”, “Ses”, Gişe Memuru” ve “Mavi Dalga” filmleriyle çeşitli festivallerde en iyi kurgu ödüllerini almıştı.

8 yıl aradan sonra 69. Berlin Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümüne davet edilen “Kız Kardeşler” filminin ekibi, ödülü jüri başkanı yönetmen Ümit Ünal’ın elinden aldı.

Annelerinin ölümünün ardından kasabaya besleme olarak verilen üç kız kardeşin, yıllar sonra köylerine geri dönmesini ve birbirleriyle yüzleşmelerini konu alan “Kız Kardeşler” filminin başrollerinde Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer yer alıyor.