Genç Mimarlar Seçkisi Sergisi’nde İki KHAS’lı

23 Eylül 2019

Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi, Türkiye’nin 40 yaş altı 14 mimarını seçti. Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Birge Yıldırım Okta ve yarı zamanlı öğretim üyeleri Büşra Al ve Ilgın Avcı, Türkiye’nin 40 yaş altı 14 mimarının arasına seçilerek Genç Mimarlar Seçkisi & Sergisi içinde yer aldılar.

GEMSS, mimarlık kültürüne katkı sağlayan bireysel ve kolektif güncel pratikleri kayıt altına almayı, ulusal ve uluslararası platformlarda yer bulmalarına destek olmayı ve güncel mimarlık tartışmaları için yeni bir zemin yaratmayı hedefleyen bir kurum. Çağdaş mimarlık ortamında 40 yaş ve altındaki genç mimarların yenilikçi fikir ve projelerini kayıt altına almayı ve geniş kitlelerle buluşturmayı hedefleyen GEMSS, genç mimarları ön plana çıkartarak, ulusal ve uluslararası ölçekte seslerini duyurabilmelerini sağlayan bir platform olma misyonuyla yola çıkıyor. 5 Eylül – 12 Ekim 2019 tarihleri arasında Türkiye’de The Circle’da gerçekleşecek olan GEMSS sergisi aynı zamanda İstanbul Sanat Bienali’nin mekanlarından da biri. Video, poster, maket gibi tasarım araştırmasına ait ürünlerin yer aldığı sergi 1-30 Haziran 2020 tarihlerinde de Londra Mimarlık Festivali kapsamında RIBA’da (Royal Institute of British Architects) sergilenecek.