KHAS Sanat, Tasarım ve Mimarlık Konuşmaları – Fulya Peker ve İnci Eviner

https://youtu.be/t4vTqvOaYtA

Fulya Peker, sanat dünyasında yalnızca performans işleriyle değil yaptığı çeviri ve sahnelediği oyunlarla da oldukça özgün bir yere sahip. Performans, performans kayıtları, performatif düşünme kavramları ile Peker’in performans sanatçısı olarak mekan, zaman, hareket ve beden politikalarıyla ilişkisi bu söyleşinin içeriğini oluşturacaktır. Peker’in eğitimci kişiliği ile sanatçı olarak yaptığı bağımsız işler arasındaki ilişkiler ve diğer disiplinlerle etkileşimi, yeni araştırma ve öğrenme metotları tartışılacaktır.

Etkinlik Zoom üzerinden gerçekleşecektir. KHAS Youtube kanalında canlı olarak yayınlanacaktır. Etkinlik dili Türkçedir.  

 

Konuşma Başlığı: Performans ve Performatif Düşünme Formları

Konuşmacılar: Fulya Peker & İnci Eviner

Tarih: 18 Kasım Perşembe | 19.00 

 

Etkinliğe katılım için lütfen kayıt formunu doldurun:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcvcOCqrzsrE9dPKs68V3xLumuWseLzdbsi

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=8EEYm_UzTPE 

 

Fulya Peker

Fulya Peker New York ve İstanbul’da çalışmalarını sürdüren bir tiyatro/performans sanatçısı ve eğitmendir. New York’ta fiziksel ve vokal araştırmalara yoğunlaşan deneysel tiyatro alanında Richard Foreman, John Zorn, Robert Ashley, Katsura Kan, David Michalek ve Object Collection gibi tanınan isimlerin eserlerinde sahne almıştır. Peker, deneysel tiyatro çalışmalarını kurucusu ve sanat yönetmeni olduğu Katharsis Performance Project ile, disiplinlerarası performans araştırmalarını yine kurucusu olduğu Modern Mythologies Project ile sürdürmektedir. Lisansını Tiyatro (H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı); yüksek lisansını Tiyatro, Tarih, Edebiyat ve Eleştiri (Brooklyn College/CUNY) programlarında tamamlamış olan Peker, halen İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Yönetmenlik ve Deneysel Tiyatro derslerini vermektedir.

İnci Eviner

İnci Eviner çizimden yola çıkarak hazırladığı videoların, performatif ve ortaklığa dayanan uygulamaların iç içe girdiği çok katmanlı, geniş bir çalışma alanına sahip. Özellikle kadın bedeni üzerinde iktidar ve temsil politikasının işleyişine değindiği işlerinde, öznelliğin nasıl şekillendiğini inceler. Sanatçının video teknolojileri ve resim geleneği arasında kurduğu karmaşık ilişkiler farklı bir algılama biçimi önerir.

İşlerini dünya çapındaki kişisel ve karma sergilerde sunmuş olan Eviner’in davet edildiği başlıca sergiler arasında Venedik Bienali,Türkiye pavyonu 2019, Gwangju Bienali (2018), Liverpool Bienali (2018), Sharjah Bienali (2017), Aichi Trienali (2016), İstanbul Bienali (2013 ve 2005), Selanik Bienali (2013), Asya Sanat Bienali (2013), Busan Bienali (2010), Şanghay Bienali (2008) ve Venedik Bienali (1997 ve 2019) bulunuyor. İşlerinin sergilendiği müzeler arasında ise Drawing Center, Philadelphia Sanat Müzesi, Thyssen-Bornemisza Art  Contemporary, Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Massachusetts Güncel Sanat Müzesi, Palais des Beaux-Arts de Lille ve İstanbul Modern yer alıySharjah Bienali Ödülü’nün (2017) sahibi EvinerHeadlands Center for the Arts (San Francisco, 2017), Rauschenberg Foundation (Florida, 2017), SAM Art Projects (Paris, 2010), Musée d’art contemporain du Val-de-Marne (Vitry-sur-Seine, 2009), Cité Internationalé des Arts (Paris, 2008) ile InternaStudio & Curatorial Program’de (New York, 2004-2005) misafir sanatçı olarak bulundu.

Eviner aynı zamanda Kadir Has Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde öğretim üyeliği görevine devam ediyor. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Galeri Nev İstanbul tarafından temsil ediliyor.

KHAS Sanat, Tasarım ve Mimarlık Konuşmaları – Kadir Uyanık, Petek Kızılelma, Candaş Şişman, Yasemen Birhekimoğlu

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.