KHAS Sanat, Tasarım ve Mimarlık Konuşmaları – Barış Arman

14 Ekim 2022
KHAS Cibali Kampüsü Galata Salonu

KHAS Sanat ve Tasarım Fakültesi (STF) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Konuşmaları serimiz Barış Arman‘ı ağırlıyor. Moderatörlüğünü Dila Okuş’un yapacağı “Tiyatro Yönetmenliği Eğitimine Karşılaştırmalı Bir Bakış: KHAS Film ve Drama ile LAMDA Deneyimi” başlıklı etkinliği 14 Ekim Cuma saat 14:30’dan itibaren Galata Salonu’nda takip edebilirsiniz.

Film ve Drama yüksek lisans programı mezunlarımızdan Barış Arman’ın LAMDA tiyatro yönetmenliği yüksek lisans programındaki deneyimlerini paylaştığı etkinlikte, bu alanda yurtdışında yüksek lisans ve burs olanakları ile sahne sanatlarında yönetmenlik eğitimi üzerine sohbet edilecek.

Konuşmacı Hakkında: Yönetmen ve oyuncu Barış Arman, İstanbul Teknik Üniversitesi mimarlık bölümünde başladığı lisans eğitimini Haliç Üniversitesi tiyatro bölümünde tamamladı. İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Craft Tiyatro’da oyuncu olarak görev aldı. Çeşitli tiyatrolarda çevirileri sahnelendi. 2017 yılında Lincoln Center Theatre’s Directors Lab’e tüm dünyadan katılan 70 yönetmen arasında yer aldı. Chevening Bursu ile gittiği LAMDA’da (London Academy of Music and Dramatic Arts) tiyatro yönetmenliği alanında yüksek lisansını tamamladı. Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama yüksek lisans programından ise 2022 yılında mezun oldu. Afife Tiyatro Ödülleri, Direklerarası Ödülleri, Yeni Tiyatro Dergisi, Üstün Akmen Ödülleri ve Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde birçok dalda ödül alan Hedwig ve Angry Inch’in (Kazan Dairesi) ardından Olağan-içi Bir Gezi (24. İstanbul Tiyatro Festivali) ve Son Beş Yıl (Tebdil-i Mekan) isimli oyunları sahneledi. Konvansiyon dışı tiyatro biçimleri ile ilgilenen Barış Arman seyirci merkezli ve mekana duyarlı performanslar üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

DESIGNHUB-IST: Fikri Mülkiyet Bilgilendirme Semineri