Endüstriyel Tasarım Bölümü Türkiye Tasarım Haftası’nda

9 Kasım 2017

Yolgeçen ileri dönüşüm atölyesinin amacı, dinlenmeye dair işlev, uzam, zaman, kullanıcı davranışları gibi kavramlar etrafında gelişen durumları sorgulamak, yaratıcı düşünce yöntemleriyle kurgusal bir tasarım projesi çerçevesinde ortaya koymaktır.

Atölyenin kavramsal kurgusu; varılmak istenen yolda bir durak, zamanda bir mola ve hayata bir ara, bir sığınma gibi kavramlarla kullanıcı deneyimine odaklanarak oluşturuldu. İki günlük yoğun fikir geliştirme sürecinin ardından düşük teknolojik üretim teknikleriyle malzemenin kullanımına odaklanarak prototipleme süreci gerçekleşmiş oldu.  Atölyenin tüm yaratıcı süreci ve üretim Kadir Has Üniversitesi FabLab Atölyelerinde yürütüldü.

“Yolgeçen” atölyesi Endüstriyel Tasarım Bölümü ID 201 ürün Tasarım Stüdyosu I dersi kapsamında öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe E. Coşkun ve tasarımcı Şule Koç tarafından yürütüldü. Atölyeya katılan öğrenciler; Ahmet Tarık Çakır, Bengisu Hallaç, Beril Çöklü, Deniz Özduman, Ezgi Su Demirci, Gamze Parçal, Gülfeda Duman, Hande Biner, Oğuz Sefa Olpak, Safiye Özkan, Saliha Çolak.

Yolgeçen Dinlenme Alanı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli katında sizleri bekliyor!

Kadir Has Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nün öğrenci işleri de üniversitelere ayrılan bölümde görülebilir.

Türkiye Tasarım Haftası

Türkiye Tasarım Haftası T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenleniyor.