“Dikmen Gürün’e Yazılar” Kitap Lansmanı ve Panel

27 Ocak 2020

Kadir Has Üniversitesi Tiyaro Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dikmen Gürün için İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramarturji Bölümü tarafından hazırlanan ve Doğan Kitap tarafından yayımlanan “Dikmen Gürün’e Yazılar” kitabı okuyucularıyla buluşuyor.

Kitap vesilesi ile ENKA Sanat ve İstanbul Tiyatro festivali tarafından bir panel düzenleniyor. Dikmen Gürün’ün akademik çalışmalarının yanında 20 yıl boyunca direktör olarak görev yaptığı dönemde festivaldeki çalışmalarının da odağa alınacağı panelde, festivale damgasını vuran yerli ya da ortak yapımların üretim süreçlerinde yer almış sanatçılarımızın da katkılarıyla 1980’lerden günümüze ülkemiz tiyatro ikliminin şekillenmesinde Dikmen Gürün’ün ve İstanbul Tiyatro Festivali’nin rolü ve etkileri tartışılacak. Bu yolla, hem gelecek kuşaklar için tiyatro belleğimize bir katkı sağlanması, hem de festival yapımlarıyla ülkemiz tiyatrosu arasındaki dinamik bağın oluşmasında öncü rolünü üstlenen Prof. Dr. Dikmen Gürün’e saygı sunulması amaçlanıyor.

“Türkiye Tiyatrosu’nun ve İstanbul Tiyatro Festivali’nin 1980’lerden Günümüze Yolculuğu” paneli:

29 Ocak Çarşamba, 19.30
Yer: ENKA Oditoryum
Konuşmacılar: Genco Erkal, Özlem Hemiş, Doğan Hızlan, Kerem Kurdoğlu, Yeşim Özsoy, Şahika Tekand, Leman Yılmaz
Moderatör: Kerem Karaboğa

“Dikmen Gürün’e Yazılar” Kitabı Hakkında

1

Akademisyen, eleştirmen, festival yöneticisi olarak Türkiye tiyatrosuna katkı sunan Dikmen Gürün’e armağan olarak tam da Gürün’ün çokyönlülüğüne uygun olarak hazırlanmış kitapta yer alan yazılar sadece akademi ile sınırlı kalmıyor; Metin Akpınar’dan Haldun Dormen’e, Şahika Tekand’dan Genco Erkal’a ve Robert Wilson, Tadashi Suzuki, Theodoros Terzopoulos’a kadar geniş bir yelpazeden pek çok kıymetli isim ve Gürün’ün birlikte çalıştığı arkadaşları, eleştirmenler, yetiştirdiği öğrencileri, Türkiye’den, yurtdışından tiyatro sanatçıları, oyuncular, yönetmenler Dikmen Gürün’e olan sevgilerini, saygılarını, kendi meslek hayatlarında Gürün’ün etkisini ve değerini yazıları ile ifade etmeye çalışıyorlar.