DESIGNHUB-IST: Fikri Mülkiyet Bilgilendirme Semineri

KHAS Cibali Kampüsü Fener Salonu

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi yürütücülüğünde faaliyetlerine devam eden DESIGNHUB-IST Tasarım, Uygulama ve Eğitim Merkezi, Adım Patent işbirliğiyle Fikri Mülkiyet Bilgilendirme Semineri düzenliyor.

13 Ekim Perşembe 10:00-13:00 saatleri arasındaki seminer ücretsizdir.

Seminer, tasarım merkezi ve tasarımla ilişkili olan tüm sektörlere yönelik sınai mülkiyet farkındalığını artırmayı, yürütülen proje ve faaliyetler sonucunda ortaya çıkan yeniliklerin ve fikri ürünlerin sınai mülkiyet hakları kapsamında korunmasını sağlamayı ve Türkiye’nin teknolojik ve endüstriyel gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

3 saat sürecek eğitimin ana başlıkları şunlardır:
  • Fikri Mülkiyetin Önemi ve Katkıları
  • Marka Nedir?
  • Tasarım Nedir?
  • Patent Nedir?
  • Faydalı Model Nedir?
  • Patentlenebilirlik Kriterleri Nelerdir?
  • Tasarım Tescili Kriterleri Nelerdir?
  • Yurtiçi Marka, Tasarım, Patent/Faydalı Model ve Süreçleri
  • Patent Araştırma

Seminere katılmak için DESIGNHUB-IST platformuna kaydolmak gerekmektedir. Kayıt için lütfen tıklayınız

Sorularınız için [email protected] veya [email protected] adresine mail atabilirsiniz.

KHAS Sanat, Tasarım ve Mimarlık Konuşmaları – Prof. Dr. Mehmet Alper