DESIGNHUB-IST: Aydınlatma Tasarımında Döngüsellik Paneli

22 Aralık 2022
Zoom

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi yürütücülüğünde faaliyetlerine devam eden DESIGNHUB-IST Tasarım, Uygulama ve Eğitim Merkezi, “Aydınlatma Tasarımında Döngüsellik” paneli düzenliyor.

Panel, DESIGNHUB-IST iştirakçilerinden Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği işbirliğiyle, 22 Aralık Perşembe, 14:00-16:00 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Katılım ücretsizdir.

Konuşmacılar

• Gülcan Ergün, DCube Sürdürülebilirlik ve Döngüsel Ekonomi A.Ş. Kurucu Ortağı
  • Elif Kara, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği Yetkilendirilmiş Kuruluşu İşletme Müdürü
  • Zeynep Akkaya, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği Genel Sekreteri

Panelin Konusu

Ürünlerin çevresel etkisinin yaklaşık yüzde 80’i tasarım aşamasında saptanabilir, doğru tasarım ile kaynak, enerji, zaman ve maliyet tasarrufu sağlanabilir. Bu sebeple tasarım döngüsel ekonomi yaklaşımının önemli ve vazgeçilmez bir bileşenidir. Tasarımlarda yenilenebilir girdilere öncelik vermek, ürünü maksimum verimle kullanmak, yan ürün ve atıkları geri kazanmak esası ile döngüsellik sağlanır. Bu bakış açısı ile seminerimizde sizlere öncelikle Dünyada ve Türkiye’de Döngüsel Ekonomi konusundaki gelişmeleri, döngüsellik stratejisi içinde e-atıkların önemini ve yerini, son olarak ta aydınlatma sektörü özelinde döngüsellik uygulama örnekleri paylaşılacaktır.

Zoom ID: 871 3645 3094  Parola: 349172

Eğitime katılmak için DESIGNHUB-IST platformuna kaydolmak gerekmektedir. Kayıt için lütfen tıklayınızPlatforma daha önceden kayıt olanların [email protected] veya [email protected] adresine etkinliğe katılım durumları ile ilgili e-posta atmaları yeterlidir.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “DESIGNHUB-İST Tasarım, Eğitim ve Uygulama Merkezi” Projesi kapsamında hazırlanan bu yayının içeriği İstanbul Kalkınma Ajansı veya Kalkınma Bakanlığı’nın görüşlerini yansıtmamakta olup içerik ile ilgili tek sorumluluk yararlanıcıya aittir.

DESIGNHUB-IST: Design Thinking Paneli ve Yaratıcılık Çalıştayı